24. 11. 2024   |   svátek má Emílie
 

Kmínová polévka s vejcem

Název Množství a jednotka
brambory 5 ks
drcený kmín 2 lžičky
hladká mouka 2 lžíce
sůl
vejce 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Nejdříve si nasucho opražíme hladkou mouku, budeme potřebovat 2 lžíce. Teflonovou pánev rozehřejeme. Bez tuku do ní nasypeme mouku a za stálého míchání ji opražíme dorůžova. Ihned přesypeme do misky, aby se nám nespálila. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme litrem vody, osolíme, přidáme dvě lžičky drceného kmínu a dáme vařit. Když jsou brambory měkké, přidáme připravenou opraženou mouku, kterou rozkvedláme v půl hrníčku studené vody a vlijeme do polévky, povaříme pět minut. Přidáme rozšlehané vajíčka, necháme už jen zavařit. Na talíř si dáme oříšek másla a zalijeme polévkou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Tvarohová pomazánka se sardelovou pastou

Postup: Tvaroh utřeme s máslem a sardelovou pastou, přidáme nastrouhanou cibuli,... zobrazit recept

RECEPTY

Hospodský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Mezitím nakrájíme maso... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové knedlíky s borůvkovým žahourem

Postup: Tvaroh smícháme s vajíčky a špetkou soli, smícháme s krupicí a strouhankou a... zobrazit recept

RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové placky

Postup: Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme na jemném (mrkvovém) struhadle.... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...